V Snine chýbajú učebnice, žiaci sa však môžu tešiť na nové predmety

30.08.2012 Snina

Snina 30. augusta (TASR) - Základné školy v meste Snina budú v nadchádzajúcom školskom roku zrejme opätovne zápasiť s nedostatkom niektorých učebníc. Netýka sa to však nových predmetov, ktoré sa rozhodli zaviesť mieste ZŠ od septembra do svojich vzdelávacích programov.

Ako TASR informovala hovorkyňa sninskej radnice Zuzana Krupa, najhoršia situácia v súvislosti s nedostatkom učebníc je v deviatych ročníkoch miestnych škôl.

"Pre tento ročník školám chýbajú najviac učebnice z matematiky, fyziky, chémie, biológie, dejepisu, geografie či občianskej náuky," poznamenala hovorkyňa s tým, že problém nedostatku učebníc hlásia pred začiatkom školského roka aj pedagógovia pre 2., 4., 6., 7. ročníky základných škôl.

"Školy si začiatkom nového školského roka budú musieť opäť poradiť bez niektorých učebníc, a to najmä formou použitia starých učebníc, vyhľadávaním učiva na internete, prípadne skenovaním či kopírovaním potrebných materiálov," konštatovala Krupa.

Ako dodala, problém nedostatku učebníc sa netýka predmetov, ktoré budú od septembra novinkou vzdelávacích programov pre niektoré ročníky sninských ZŠ.

V tejto súvislosti uviedla, že v 1. ročníku ZŠ na Budovateľskej ulici pribudne Informatická a Dopravná výchova, v 3. 4. a 5. ročníku Mediálna a Regionálna výchova. Výchova k manželstvu a rodičovstvu bude novinkou pre žiakov 8. a 9. ročníka spomínaného školského zariadenia.

Základná škola na Komenského ulici zavedie do praxe od septembra vyučovanie Regionálnej výchovy v 4., 5., a 6. ročníku a Dopravnej výchovy pre žiakov 1. 2. i 3. ročníka. Novinkou vzdelávacieho programu ZŠ na Ulici 1. mája je vyučovanie Technickej výchovy v 9. ročníku.

Nové predmety čakajú aj na žiakov Základnej školy na Študentskej ulici. Pôjde o vyučovanie Ukrajinského jazyka v 5., 6., 7., a 8. ročníku. V 9. ročníku pribudnú žiakom cvičenia z matematiky ako aj Slovenského jazyka a literatúry.

Mesto Snina je zriaďovateľom piatich základných a šiestich materských škôl. Do prvého ročníka základných škôl je predbežne zapísaných takmer 200 detí.
 

Vyberte región